البابا غنوج
المقادير
3 حبات باذنجان متوسطة الحجم
عصير ليمونة
ربع كوب طحينية
ملح
فص ثوم
. .
الطريقة
نضع الباذنجان في طبق خاص بالفرن ونشويه حتى ينضج ( عندما ينضج الباذنجان ستصبح قشرته الخارجية ذابلة وتصبح الباذنجانة طرية جدا )) نتركها حتى تبرد ثم نقطعها إلى نصفين ونخرج لب الباذنجان عن القشرةو يمكن الاستعانة بملعقةونكمل باقي حبات الباذنجان
وبعدها نقوم بوضعه في طبق ويهرس بمدقة الثوم ولو مفيش- يبقى بكباية- حتى يتفكك عن بعضها
نضع الطحينه وعصير الليمون والملح ونمزجهم جيدا مع بعضهم في وعاءونضيف عليهم قليل من الماء بمقدار ملعقة أو ملعقتين ونخلطهم معاوالآن نقوم بسكبهم على الباذنجان ونخلطهم معا جيدا
ثم نضعه في طبق التقديم .
واللي مزاجه عالي ممكن يزين الطبق بزيتون مخلي او أي شيء يجي في باله وممكن يضيف حبه زيت زيتون.و فيه ناس بتريح دماغها وبعد م تشوي البتنجان وتقشره بتحط كل المقادير اللي قولناها مع بعض هم والبتنجان في الخلاط .
والف هنا وشفا